Domain: Arts, Literature, Languages
Description : This text will be updated shortly.
Dean : Antonia Amo Sanchez
For admission to Master 1 : apply online on the my master's platform
For admission to Master 2 : online admission or re-registration depending on your situation
Conditions for making a referral to the rectorManager: Laurence Belingard
Manager: Laurence Belingard
Code
|
Courses and teaching units
|
Hourly volume
|
Coefficient
|
ECTS
|
---|---|---|---|---|
A-U01-7901 | UE1: COMPRENDRE ET COMMUNIQUER SUR LES STYLES LITTERAIRES | Hourly volume : 81h00 | Coefficients : | Credits : 12.00 |
A-E01-9201 | COMPETENCES REDACTIONNELLES: PRATIQUER L'ECRITURE D'INVENTION | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9202 | SAVOIR PITCHER UN OUVRAGE (BOOKER PROJECT) | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9203 | PRATIQUER LA TRADUCTION A UN NIVEAU PROFESSIONNEL | Hourly volume : 30h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9204 | AMS PROJET EDITORIAL | Hourly volume : 24h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-U01-7902 | UE 2: EVALUER LE TEXTE TRADUIT | Hourly volume : 125h00 | Coefficients : | Credits : 18.00 |
A-E01-9205 | CONTEXTUALISER: HISTOIRE DE LA TRADUCTION | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9206 | ANALYSER UN TEXTE LITTéRAIRE | Hourly volume : 20h00 | Coefficients : 3.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9207 | COMPRENDRE LES ENJEUX LINGUISTIQUES DE LA TRADUCTION HUMAINE ET IA | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9102 | INTERDISCIPLINARY APPROACHES TO CULTURAL TRANSFERS | Hourly volume : 18h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9208 | AMS PROJET EDITORIAL | Hourly volume : 57h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 6.00 |
Manager: Laurence Belingard
Code
|
Courses and teaching units
|
Hourly volume
|
Coefficient
|
ECTS
|
---|---|---|---|---|
A-U01-7910 | UE3: APPUI PROFESSIONNALISANT | Hourly volume : 21h00 | Coefficients : 14.00 | Credits : 4.00 |
A-E01-9301 | INSERTION PROFESSIONNELLE | Hourly volume : 06h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-E01-9302 | DROIT : PROPRIETE INTELLECTUELLE | Hourly volume : 09h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-E01-9303 | STAGE EN LIBRAIRIE 1 SEMAINE (POSS ETRANGER) | Hourly volume : | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-E01-9304 | AMS ATELIER DE RECHERCHE DE STAGE | Hourly volume : 06h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-U01-7911 | UE 4: DEVELOPPER UNE CONSCIENCE CRITIQUE DU TEXTE | Hourly volume : 95h00 | Coefficients : 8.00 | Credits : 13.00 |
A-E01-9305 | LITTERATURE | Hourly volume : 20h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9306 | CORPUS ET TRADUCTION | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9307 | PRODUIRE UN DISCOURS CRITIQUE à VISEE EDITORIALE | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9146 | KNOWING THE WORLD FRENCH EDITORIAL | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-E01-9308 | AMS PROJET EDITORIAL | Hourly volume : 36h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 5.00 |
A-U01-7912 | UE 5: GERER LES CONTRAINTES DU TEXTE | Hourly volume : 84h00 | Coefficients : 8.00 | Credits : 13.00 |
A-E01-9143 | TRANSLATION AND POST-EDITING | Hourly volume : 18h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9309 | TRADUCTION THEATRE | Hourly volume : 18h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9310 | TRADUCTION NON-FICTION | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9311 | ECRIRE DANS DIFFERENTS STYLES | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9312 | AMS PROJET EDITORIAL | Hourly volume : 18h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 5.00 |
Manager: Laurent Lombard
Manager: Laurence Belingard
Code
|
Courses and teaching units
|
Hourly volume
|
Coefficient
|
ECTS
|
---|---|---|---|---|
A-U01-7930 | UE6: TRADUIRE POUR LIRE | Hourly volume : 66h00 | Coefficients : 12.00 | Credits : 12.00 |
A-E01-9341 | VEILLE LITTERAIRE LITTERATURE ANGLAISE | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9342 | VEILLE LITTERAIRE LITTERATURE FRANCAISE | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9343 | ACTEURS ET CONTRAINTES DE LA CHAîNE DU LIVRE | Hourly volume : 10h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9344 | TRADUCTOLOGIE | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9345 | CRITIQUE DE LA TRADUCTION | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9346 | AMS: VISITE & DOSSIER SALON DE LA LITTERATURE ET DE LA PRESSE JEUNESSE | Hourly volume : 02h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-U01-7931 | UE7: S'ADAPTER à DES PUBLICS SPECIFIQUES | Hourly volume : 92h00 | Coefficients : 12.00 | Credits : 14.00 |
A-E01-9347 | TRADUCTION JEUNESSE | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9348 | TRADUCTION ROMAN GRAPHIQUE | Hourly volume : 15h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9349 | TRADUCTION PRESSE | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 3.00 |
A-E01-9350 | AMS PROJET EDITORIAL | Hourly volume : 50h00 | Coefficients : | Credits : 5.00 |
A-U01-7932 | UE 8: MAîIRISER DES OUTILS THEORIQUES ET NUMERIQUES AVANCES | Hourly volume : 30h00 | Coefficients : | Credits : 4.00 |
A-E01-9351 | LE SURTITRAGE AU THEATRE | Hourly volume : 16h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
A-E01-9352 | TAO | Hourly volume : 12h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
A-E01-9353 | AMS: CR VISITE VIRTUELLE DE LA DGT | Hourly volume : 02h00 | Coefficients : 1.00 | Credits : 1.00 |
Manager: Laurence Belingard
Code
|
Courses and teaching units
|
Hourly volume
|
Coefficient
|
ECTS
|
---|---|---|---|---|
A-U01-7941 | UE 9: STAGE 1 à 3 MOIS | Hourly volume : | Coefficients : 4.00 | Credits : 10.00 |
A-U01-7942 | UE 10: PRéSENTATION DE PROJET | Hourly volume : | Coefficients : 4.00 | Credits : 18.00 |
A-U01-7943 | UE 11: CERTIFICATION VOLTAIRE | Hourly volume : | Coefficients : 1.00 | Credits : 2.00 |
Avignon University
74, rue Louis Pasteur
84029 AVIGNON CEDEX 1
Tel: 04 90 16 26 73